Splash bild

Binar har förvärvat KSG

Binarkoncernen har via sitt moderbolag Binar AB förvärvat KSG i Surte AB.

 

 

 

 

KSG som har ca 40 anställda och omsätter 70 MSEK bedriver legoproduktion av avancerade plåtkonstruktioner vid sina verkstäder i Surte. KSG arbetar huvudsakligen med plåtformning, svetsning och maskinbearbetning av större konstruktioner i krävande material till verkstads- och offshoreindustrin.

 

KSG levererar både komponenter och system och har under lång tid samarbetat med bolag inom Binars verkstadsgrupp.

 

  • KSG är verksamma inom områden med stor utvecklingspotential och kommer att tillföra Binars verkstadsgrupp både kompetens och kontakter mot nya kundgrupper, säger Binars koncernchef Ingemar Pettersson. Binarkoncernen är verksam inom tre områden: Elektronik, Industriautomation och Verkstad. Verkstadsgruppen består av Nohab Industri AB i Trollhättan, Rostfritt och Smide AB i Tranås, Titech system AB i Tidaholm och Arion AB i Hjo.
  • Vi utvecklas för närvarande mycket kraftfullt tillsammans med våra kunder och genom Binarkoncernen får vi en ägare som långsiktigt kan stödja oss i detta arbete och tillsammans med de övriga Binarbolagen kommer vi att kunna erbjuda våra kunder fler tjänster och bli en kraftfullare systemleverantör, säger KSGs VD Bernt Frisk.

För ytterligare information kontakta:

Ingemar Pettersson, koncernchef Binar 070-540 34 13
Bernt Frisk, KSG i Surte AB 070-398 30 54